Het is alweer eventjes sinds het laatste nieuwsbericht, maar opnieuw betreft het een avond die met dank aan het Primum Collegium succesvol verlopen is!

Dinsdag 28 september was het P.C.S.A. Kroegtoernooi, waarvoor wij verscheidene befaamde (en minder befaamde) kroegspellen hebben neergezet ter vermaak van de sjaarzen, HAIP kiddo's en leden.

Verstappen heeft het groot kamelenrace als een ware sportscommentator begeleid. De kamelen waren geen luttele kaarten waren, maar waardige kroegobjecten zoals het Anker en een verkeerspaaltje. Westerbeek heeft de kroegbezoekers in spé bekend gemaakt met het welgekende stresspong, waarvoor veel interesse bleek. Holst fungeerde als de kapitein van het zuipslag, wat uit de diepste hoeken van het ottohok getrokken is om te gebruiken zoals het bedoeld is: in een volle kroeg. Van de Weerd was scheidsrechter bij het viltbouwen, waarbij hij de teams een stapel vilt en een rol tape gaf om zo hoog mogelijk te bouwen. Het opmerkelijke hieraan was dat de torens in de loop van de avond alleen maar kleiner werden, Joost mag weten hoe de competentie van kroegbezoekers gedurende de avond af is genomen...

Ondergetekende heeft de avond organisatorisch bijeen geknoopt, met oratie van Holst. Gelukkig regelt een kroegpubliek de roulering en tussendoor vermaeck enigszins zelf, al zijn de sjaarzen zelf hier uiteraard nog wat onervaren in. Die lesjes zullen we nu wel meegekregen hebben.

Affijn, een jolige groep sjaarzen hebben samen met wat meer ervaren leden de handen ineen geslagen. Na een avond punten vergaren en het winnen van de bier-estafette tiebreaker werden zij de winnaars van het kroetoernooi, met een roodglanzende meter bier als prijs en een glas verrukelijcke Glennfiddich 12-year als cadeautje!

Al met al een waerdige bijdrage aan de introductieperiode van de vereniging.

Nonsuné!

Heer Sturkenboom

Last modified: 
Wednesday, September 29, 2021 - 14:17