Wie dacht dat dit nieuwsbericht over een spelletje zou gaan heeft het mis. Vorige week trok een relatief klein gezelschap van 21 Heeren naar de meest welvarende deelstaat van de Bondsrepubliek, om te ervaren waar de stad München haar rijkdom aan ontleent. Nadat menig Heer in Hamburg reeds de Beierse bierzalen opzocht, was het tijd om nu daadwerkelijk kennis te maken met het echte Beieren, om te zien wat München en Beieren onderscheidt. Daar horen efficiënte productie-processen, fraaie Centraal-Europese architectuur en een rijke studentencultuur bij... en natuurlijk een Heerwaardige hoeveelheid Bier!

Een rally durch's Land, inclusief geveinste bandenwissel bij team Mini, gaf het startschot van deze enerverende reis. Iedereen was gelukkig academisch op tijd voor de tour door de BMW Werke, alwaar we kennis mochten maken met de vele stappen in het productieproces die op een beperkte vierkante kilometer aan de rand van de binnenstad van München plaatsvindt. Op basis van de dieetwensen van de deelnemende Heeren, kon een varken aan het spit op de eerste avond niet ontbreken. Na een ruime dosis Maß, staken wij ons in het geapproprieerd traditioneel Duits studentenornaat en werd een bezoek gebracht aan de K.D.St.V. Bayern München, waar ontvangen werden met bier. De opkomst van hun kant helaas matig, omdat het noch immer vorlesungsfreien Zeit betrof, maar Alexander kon ons toch een aardige beeld geven van de lokale studentencultuur.

Waar de helft van de groep de volgende dag de engelstalige Corporate tour kreeg, verdiepte de andere helft zich in de echte geschiedenis van de stad met de historische highlights in het bairisch. Een gezamenlijke lunch bood eindelijk kans en rust voor een moment van retrospect en prospect door Praesidia, Commissies, Besturen en natuurlijk de Fuchs! Na de nodige Freizeit brak het laatste avondmaal aan, en wel in de vorm van een hoffelijk bachanaal met menig 'Prosit' in de prachtige festsaal van het HofBräuhaus, onder feestelijk gezwiep en gezweep van de lokale zweepspelers. Hierna waaierden de Heeren uit in het nachtleven van München (of voor sommige Actieven het hotel...) waar menig Heerwaardig gesprek nog tot diep in de nacht werd voortgezet.... Om de volgende dag weer lekker brak 8 uur in de auto door te brengen....

Al met al een Heerlijke reis. Heeren bedankt!

Last modified: 
Monday, September 24, 2018 - 18:09