Afgelopen Vastelaovend is Heerendispuut P.C.S.A. Incognito met een gezelschap, inclusief aanhang, op bezoek geweest bij Vastelaovesvereniging "De Piëlhaas", in Rooj, oftwel, Venray.

Na gearriveerd te zijn bij Huize Pingen, hebben we ons verkleed zoals een goede Piëlhaas betaamd. Een bonte mix van bakkers, American Footballer, aardbei, Tirolermannen en andere fantastische verschijningen hebben kennis gemaakt met de Limburgse variant van wat in de rest van Nederland bekend is als "carnaval".

Na het zien van de Roetsj, hebben we geprobeerd mee te zingen met bekende artiesten als Bjorn & Mieke, Toddezek, Fabrizio en Alaaf Airlines. 

Na geweldige boerenkool te hebben gegeten, verrukkelijk klaargemaakt door de ouders van onze gastheer, zijn we weer verder gegaan in het feestgedruis. Waar iedereen zo perfect mogeljk een Limburgs accent probeerde te fabriceren en mee probeerde te zingen met de teksten, bleek het voor de mensen boven de rivieren toch erg lastig om überhaupt de juiste tekst te pakken te krijgen.

En Steenman die werd afgewezen door een dronken hertje uit Lampegat, had, bleek de volgende ochtend, de kans gemist om haar niet alleen te zoenen maar ook de verdere geneugten van haar lichaam te ontdekken, bij het ontbijt bleek ze bij de buren van onze gastheer te overnachten. Geurts had met liefde een plekje vrijgemaakt in het bed!

Hoewel de volgende dag nog een Brabantse optocht op de planning stond, is toch maar besloten die niet meer te bezichtigen, de tere zieltjes konden 2 dagen carnaval nog niet aan. Volgend jaar de volgende editie van Carnaval/Vastelaovend, wie weet is men dan wel getraind genoeg voor ten minste een 2e dag!

Wat is het leven toch mooi als Piëlhaas, als Piëlhaas, wat is het leven toch mooi, als Piëlhaas in Rooj!

 

 

Last modified: 
Monday, February 12, 2018 - 21:18