Gisterenavond was het weer zo ver: de Heerensociëteit. Na de twee vorige edities met sprekers over ontslagrecht en het vrijmetselaarsgilde ditmaal Dr. Johnny Søraker, Assistant Professor of Philosophy of technology.

Nadat er rond de klok van acht was verzameld begonnen we na het openingspraatje van Praeses Weekenstroo met de eerste van de vijf whisky's. Onder het genot van sigaren en het Schotse levensvocht stak Johnny van wal over geluk. Hoe bereiken we het ultieme geluk en hoe kan techniek hier van invloed op zijn.

Door de afwezigheid van leden van het zwakke geslacht kon er over sommige onderwerpen vrijelijker worden gesproken dan normaal.

Tegen de klok van 11 was het mooi geweest en na een laatste slok whisky en een laatste trek van de sigaren trokken we deur achter ons dicht, de ruimte in blauwe rook achterlatend.

Maar de avond was nog niet voorbij, met de gehele groep trokken we richting Asterion om ons daar te verenigen met de vrouwen, dames en wijven. Zij hadden net een meezingbioscoop gehad met als thema 50's. Om de uiteindelijke strijd tussen de twee geslachten te beslechten werd er een allesbeslissende bierestafette georganiseerd. ALLE vrouwen tegen ALLE mannen. Door de grote opkomst van de mannen, en de reeds genuttigde digestieven stond de uitkomst bij voorbaat al een petit-peux vast. Toch presteerden de mannen het om de race spannend te houden en wonnen de vrouwen op het nippertje.

Om de activiteit formeel te sluiten werd er een fust ingegooid en brachten zowel de wijven van Knoeijuh als de Heeren van Incognito hun dispuutslied ten gehore. Al met al een mooie avond!

Last modified: 
Tuesday, September 5, 2017 - 18:56