Afgelopen weekend (8-10 Mei) was na een jaar afwezigheid zowaar een kabouter die de organisatie van het KADMOS liftweekend op zich nam. Één applaus en een half hoera voor Bas Roelofs en de rest van de commissie.

Van de creativiteit was men echter niet onderstebeuven want ook dit jaar was het niet te geleuven, met als eindbestemming Leuven. Deze hoofdstad van Vlaams-Brabant heeft echter wel zijn charmes: Vele bezienswaardigheden, veel groen en café's met speciaalbier. Het mag dan ook duidelijk zijn waarvoor de -Enschede delegatie kwam.

Welgeteld was de -Enschede delegatie 24man, waaronder Heeren Pingen, Steenman en Smulders. Iedereen behalve Heeren Pingen en Smulders vertrokken al op de vroege ochtend van vrijdag 8 Mei. Zo rond 10:30 was iedereen opweg naar het schöne Leuven. Vanwege een tentamen vertrokken Heeren Pingen en Smulders pas om 15:18.

Op de heenweg is er een homo ontmoetingsplaats bezocht, is het heer Steenman en zijn liftpartner zowaar gelukt (al bukkend voor de politie) mee te liften met een vrachtwagen, is menig camper omgetoverd tot disco-bus waar ook meerdere biertjes zijn genuttigd en zijn er uren verdampt in de file.

Toen het wonder duo eindelijk om 15:18 vertrok, was het leidende koppel al meer dan een uur de grens over. Met de befaamde dino Primark onesie's aan leek het zowaar allemaal vanzelf te gaan. Nog geen minuut was voorbij en de eerste lift was gevonden. Zo ging het ook de tweede, derde, vierde en vijfde lift, met als langste wachttijd nog geen vijf minuten. Hierdoor leek het zelfs nog even mogelijk om een koppel die al om 10:00 vertrokken was in te halen vlakbij Breda. Helaas heeft dat niet mogen gebeuren en zijn de dino's 15min na dat koppel aangekomen op locatie om 20:40. Een heus record van 5uur en 12minuten waarna de eerstvolgende tijd boven de 6uur bedroeg.

De eindbestemming was bij de Voorzitter van AEGEE-Leuven thuis, waar overnacht werd in de schuur en tenten. Nadat iedereen zijn plekje gevonden had en er een oneindige hoeveelheid vlaamse friet met stoofvlees ingenomen was, ging men richting de stad. Op de planning stond een eindexamenfeest waar iedereen van AEGEE-Leuven lyrisch enthousiast over was.

Na alvast de nodige biertjes te hebben genuttigd op het terras trokken de eerste AEGEE'ers richting het feestje. Met de al eerder uitgedeelde kaartjes kreeg je op locatie een polsbandje, maar na het arriveren van een aantal AEGEE'ers bleek voor de rest een das ook genoeg entreebewijs te zijn. Herinnert hier men zich nog de eerste feestjes in 'de' club waar je helemaal los ging als 15-17 jarige? Geschiedenis herhaalde zich. Na een leeftijd steekproef te hebben toegepast kwamen we op 16,5 jaar uit. Dit deed echter de pret niet drukken en het balkon die uitkeek over de dansvloer werd geclaimd. De ideale plaats waarvan achtergelaten-bier gestreept kon worden. Ook de plaats waar rond 23:30 de eerste 16 jarige meiden out gingen van twee bier.

Aangezien pedofilie al menig jaar verboden is, Heer Bolk niet mee was, kunt u begrijpen dat er niet gescoord is. Sterker nog, de enige aanwezige tiener (19) en daarmee kanshebber is ondergetekende en is momenteel al bezet. Van deze memorabele avond moest natuurlijk wel een aandenken meegenomen worden, Heeren Steenman en Smulders hadden al snel de grote banner die aan het balkon hing op het oog. Na daadwerkelijk bloed vergoten te hebben en het overwinnen van ontelbare tie wraps werd de banner bemachtigd. Deze was echter nog geen meter van zijn vorige verblijfplaats verwijderd toen de 'crew' hem kwam opeisen. Na met het enigste 'crew'-lid boven de 17 gepraat te hebben mocht de banner toch echt niet mee. Helaasch!

De ochtend die hierop volgde was verrassend goed! Het grootste gedeelte van de delegatie was rond 3:00 al teruggekeerd en daarmee viel het brak-gehalte mee. Met een stadswandeling kwam men rond 12:00 weer in het centrum van Leuven. Hier werd het befaamde café 'The Capital' bezocht. Met 2.000 verschillende speciaalbieren voor ieder wat wils! Waar de één enorm verloor met een niet weg te hakken biertje, werd de ander stapel verliefd op een zeldzaam goud-geel gerstenat. Met in de middag een brouwerij bezoek, waar ook de nodige biertjes geproefd werden, zat de stemming er lekker in. 's Avonds typeerde zich als een goede borrel avond. Opnieuw werd 'The Capital' bezocht en zijn kelders ontdaan van menig creatief benaamd bier. Om dit vol te houden werd de voorraad hamburgers, zogeheten klifjes, van de McDonald's leeggeroofd.

De ochtend van vertrek genoot men nog even na van deze klifjes en werd er al snel vertrokken richting Enschede. De meesten hadden de insteek om tot op zijn minst de grens liftend te halen en daarna te gaan treinen. Dit bleek echter voor heer Steenman en zijn liftpartner al een te nobel streven. Na zo'n 4uur bezig te zijn geweest met liften, waren ze nog geen 30km weg van Leuven. Hier werd dan ook zelfs nog voor de grens de trein gepakt. Verder heeft letterlijk elk koppel de capitulatie getekend. Zowel in Maastricht, Breda en andere treinstations.

Alle koppels, behalve de Dino's. 's Ochtends gingen de onesie's gewoon weer aan en vertrokken ze als eerste van locatie. Zo geschiedde, met een paar uurtjes de grens over en afgezet op het pompstation Hoevelaken vlak onder Breda. Daar rustig geluncht, het kadmoot koppel dat op de heenweg meer dan 10uur nodig had begroet. Ook die waren dit keer goed op weg, totdat ze besloten vlak voor ons te gaan liften. De magie van de onesie's was te sterk en daardoor werd ons een lift aangeboden van vlak onder Breda naar Enschede. Natuurlijk het vriendelijke aanbod om beide koppels mee te nemen afgeslagen en in één zucht naar Enschede gereden.

Het record was verbroken: In precies 4uur van Leuven naar Enschede. Rechtstreeks met de auto kost je dit via Utrecht ook een goede 3uur en 20minuten. De rest van de dag is er nog goed genoten van alle berichtjes van andere koppels die enorm verloren hadden. Waar Heeren Pingen en Smulders al om 14:45 in Enschede waren, kwam de rest rond 19:00 of zelfs 20:00 aan. Het is bewezen, liften is sneller dan treinen.

Het was zeker een mooi, vermaeckelijk weekend. Hopelijk brengt dit nieuwsitem ook aan de overige Heeren wat vermeack.

Nonsuné
Smulders

Last modified: 
Tuesday, September 5, 2017 - 18:56